Kategorie

Młynek A10 basic IKA

Mlynek-A-10-basic-IKA

Młynek A10 basic producenta IKA to młyn wsadowy mielący twarde, kruche, miękkie i włókniste materiały do objętości 50 ml.

Młyn posiada system bezpieczeństwa, można go uruchomić dopiero po zamknięciu pokrywy, a otworzyć tylko podczas postoju. Funkcja szybkiego zatrzymania dodatkowo zwiększa bezpieczeństwo użytkownika.

Wyniki testów nowego A10 basic są porównywalne z wynikami poprzedniego modelu A10, ze względu na tę samą komorę szlifowania, geometrię frezu i prędkość.

Nowy młynek A10 basic oferuje następujące funkcje:

  • zegar cyfrowy z licznikiem czasu mielenia
  • funkcja interwału
  • silnik bezszczotkowy
  • zintegrowane połączenia chłodzące
  • wyświetlanie kodu błędu
  • prosta obsługa za pomocą klawiatury
  • łatwo wymienialne ostrza ze stali nierdzewnej
  • komora mielenia dla małych próbek
  • zamek do pokrywy umożliwiający proste i bezpieczne blokowanie

Parametry techniczne

Rodzaj procesu partia
Zasada działania cięcie / uderzenie
Moc znamionowa silnika wejście/ wyjście [W] 300 / 240
Maksymalna prędkość [rpm] 25 000
Odchylenie prędkości [rpm] ± 500
Prędkość obwodowa maks. [m/s] 73
Objętość maksymalna [ml] 50
Twardość maksymalna [Mohs] 5
Maksymalna wielkość ziarna [mm] 6
Materiał noża stal nierdzewna 1.4034
Materiał komory mielenia stal nierdzewna 1.4301
Czas włączenia [min] 5
Czas wyłączenia zasilania [min] 10
Chłodzenie wodą komory mielenia tak, możliwe
Chłodzenie wsadu suchym lodem w komorze mielenia tak, możliwe
Wymiary (S x W x G) [mm] 130 x 250 x 145
Waga [kg] 3,13
Dopuszczalna temperatura otoczenia [℃] 5 – 40
Dopuszczalna wilgotność względna [%] 80
Klasa ochrony zgodnie z DIN EN 60529 IP 41
Napięcie [V] 220 - 240
Częstotliwość [Hz] 50 / 60
Wejście zasilania [W] 300

 

Dane kontaktowe

A-BioTech
ul. Grabiszyńska 281/611
53-234 Wrocław
Tel.
    +48 71 737 38 69
    +48 606 71 83 50
E-mail:
         Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
         Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies. Szczegóły w naszej Polityce prywatności.
Kliknij "Zgadzam się", aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.